פיקדון הוא תשלום כניסה חד פעמי בממוצע כ- 200,000$ או יותר וממנו יורדו כ- 3% בשנה כולל מע”מ עד מקסימום הפחתה בגודל 30% מערך התשלום.
סכום הפיקדון משמש כתשלום וערובה עבור השימוש בדירה לאורך השנים כאשר סכום הפיקדון עובר שחיקה שנתית לאורך מספר שנים ראשונות, שלאחריהן מגיעים למקסימום שחיקה מסוים.
לתשלום זה יש להוסיף דמי אחזקה חודשיים הכוללים תשלומים שוטפים כחשבונות חשמל, תחזוקת הדירה, תשלומי ארנונה, ניקיון ועוד.
מסלול תשלום חודשי לדיור מוגן
באשר למסלול התשלום הפרטי החודשי, הרי הוא כמו השכרת דירה בכל מקום אחר אלא שהשירותים הניתנים וחיי החברה נמצאים תחת קורת גג אחד.
מימון השהות, הדיור והשירותים השונים שמעניקים בדיור המוגן נעשית באמצעות תשלום חודשי שאותו נדרש הדייר לשלם. התשלום הזה יכול להשתנות על פי מנגנון שנקבע בכניסה כגון עליה בשיעור המדד או בקצב אחר, ידוע מראש.
התשלום החודשי יכול לכלול סעיף של שירותים בסיסיים וכן גם תוספת עבור שירותים שונים כמו שירותי וטיפוח, ספא, ארוחות, לחצן מצוקה ועוד.
דמי השכירות החודשיים נעים בין 4,000 ₪ לחודש ל-20,000 ₪ בחודש. פער המחירים נובע מגודל יחידת הדיור, אופי הדיור המוגן, מגוון השירותים ודמי הפיקדון בעת כניסה לדיור המוגן. כיום יש יותר ויותר בתי דיור מוגן המאפשרים וויתור על פיקדון בכניסה בתמורה לתשלום חודשי גבוה יותר.
באיזה מסלול תשלום עדיף לבחור?
התשובה לשאלה זו תלויה במגוון פרמטרים רבים, כמו: מצב כלכלי, הון עצמי לתשלום פיקדון בעת כניסה לדיור מוגן, בעלות על דירה פרטית והעדפתו האישית של הדייר.
המסלול הכדאי ביותר והמומלץ ביותר תמיד יהיה זה שמתאים ביותר למצב הפיננסי בזמן הכניסה לבית דיור מוגן, יכולת עמידה בתשלום הפיקדון ויכולת עמידה בתשלום החודשי.
בנוסף, מומלץ להתייעץ עם הנהלת בית הדיור המוגן (ובמידת הצורך עם יועצים פיננסים) בכדי לבחון את האפשרויות המתאימות ביותר עבורכם.
אזרחים ותיקים? דעו את הזכויות הצרכניות שלכם זכויות צרכניות של אנשים מבוגרים בישראל: ביטול עסקה אזרחים ותיקים (מעל גיל 65) מהווים חלק נכבד מהאוכלוסייה בישראל,