המעבר למגורים בבית אבות סיעודי הוא צעד גדול ומשמעותי עבור הקשיש ובני משפחתו. למרות היתרונות במעבר למסגרת מגורים תומכת, ההחלטה על המעבר אינה פשוטה ושיקולים שונים עלולים להקשות על הקשיש ומשפחתו לעשות את הצעדים הדרושים לכך. אחד השיקולים האלה הוא העלות החודשית הגבוהה של מגורים בבית אבות. חשוב לדעת שיש אפשרויות שונות להקל על העול הכלכלי ולסייע לקשיש ולמשפחתו לקבל את ההחלטה על המעבר למגורים בבית אבות.
איך מקבלים סיוע במימון בית אבות מהמדינה?
כל אזרח ותיק שאין באפשרותו לממן את עלות המעבר לבית אבות זכאי לבקש סיוע מהמדינה.
זאת במידה ואין באפשרותו לממן את המעבר בעצמו או בסיוע משפחתו.
גובה הסיוע במימון המגורים בבית האבות, ייקבע על-פי חישוב זכאות על פי המקורות הכספיים של האזרח הוותיק ומשפחתו. זאת לאחר הגשת הטפסים ועל סמך האישורים שהוגשו.
מימון בית אבות משרד הבריאות לקשישים סיעודיים
מבוגרים סיעודיים ו/או תשושי נפש (הסובלים מדמנציה או ירידה קוגניטיבית) זכאים לסיוע כלכלי (“אשפוז בקוד”) ממשרד הבריאות מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי ובכפוף לנוהלי משרד הבריאות. הסיוע במימון ניתן רק בעת התאמתם לבתי האבות והמחלקות הטיפוליות בכפוף למצבם והגדרתם.
כאן, בשלב רגיש זה מתחיל הצעד הראשון בתפקידי כגרונטולוגית מומחית בסיוע למשפחות בבחירת המקום המתאים ליקירכם.
הזכאים לסיוע הכלכלי “קוד” משרד הבריאות” הם קשישים סיעודיים או תשושי נפש (עם ירידה קוגניטיבית או דמנציה), שנדרשים לעבור למוסד שיש בו מחלקה המתאימה למצבם. גובה ההשתתפות העצמית נקבע לפי “מבחן הכנסות” של המטופלים, בני זוגם וילדיהם הבגירים. לקבלת הערכה ראשונית של הסכום ניתן להיעזר במחשבון משרד הבריאות.
הזכאות ל”קוד” נמדדת על פי קריטריונים כלכליים של המטופל ובני משפחתו ממעגל ראשון. בעזרת מילוי שאלונים, צירוף מסמכים והגשתם לסניף משרד הבריאות הקרוב למקום מגוריכם ישקף את מידת הסיוע הכלכלי אותו תעניק המדינה עבור המבוגר.
איך מקבלים מימון לבית אבות סיעודי?
מבוגרים ובני משפחתם שאין באפשרותם לממן בעצמם את השהות במוסד הסיעודי, מתבקשים לפנות אליי לצורך קבלת הסבר, הנחיות וטפסים למילוי בקשת קוד אישפוז.
אם אתם עומדים בפני בחירה על מעבר לבית אבות סיעודי וזקוקים להכוונה וסיוע, נורית (גרונטולוגית מומחית), תעזור לכם לאתר בית אבות על פי הצרכים וההעדפות האישיות שלכם.
נורית תעמוד לצידכם לאורך כל הדרך, החל מפגישת ההכרות הראשונית ועד ההתאקלמות המלאה של הקשיש במסגרת המגורים החדשה.
אזרחים ותיקים? דעו את הזכויות הצרכניות שלכם זכויות צרכניות של אנשים מבוגרים בישראל: ביטול עסקה אזרחים ותיקים (מעל גיל 65) מהווים חלק נכבד מהאוכלוסייה בישראל,